Sunday, September 12, 2010

Onu Altšiku autonurgake

Nii... Nyyd kui malaisiast on ära tuldud, siis teeks pisikese kokkuvõtte mootorispordihuvilistele ja niisama pajataks liikluskorraldusest.
Malaisia liikluskultuuri esindaja, nagu ka iga teise riigi liikluskultuuri, on selle kõige vilunum autojuht, taksojuht. Nende jaoks ei ole vajalikud mitte mingig jooned maas. Kui kuskil tekib äärde hoo mahavõtu rada, et pöörata yle vastassuuna, siis see on lihtsalt teelaiendus. Rida ei hoita. Kõik lasevad 4 realisel kiirteel seal, kus jumal juhatab. Võrripoisse on 40 % liiklusest. Sibivad seal kus enam vähem ratas läbi mahub. Julgust peab olema. Kui ei ole, siis pmst ei saagi liikuma.
Esimese asjana jääb silma autode tuunimine. Igal kohalikul mogulil on midagi kuskile midagi kylge liimitud, et tema pyss oleks teistest pyssidest pyssim :D Kui kodus vedeleb kuskil pisike LED lamp siis kruti see kapoti kylge ja oled sammuke malaysia poisi sarnane.
Kleepsud, värvid ja muu krempel. Ja ma ei saa aru, kus krdi kohast need veljed tlevad. Kas need on tõesti on siis kuskilt euroopast kokku virutatud ja sinna vinnatud. Seal lihtsalt mõnel mehel on ring 4 kordse auto hinnaga.
Põhiline automark on Toyota. Igas variatsioonis. Ka uus Accord, mida eestis veel ei ole. Siis toyota kerega, kuid vaese inimese variant on PROTON. Ja ka Eesti Lexuse linnamaasturid on siin esindatud toyota nime all. Mida ma veel ei teadnudki, et nii välja antakse.
Kytuse hind on muidu suht tore. Kuna me nägime merel ise kahte puurtorni ja siis veel kuskil sisemaal veel mingit kytusetootmistehast, siis võib arvata et on odav. Esimese arvutuse, mis me kiire pilguga tegime oli eesti rahas 4 koma midagi krooni liiter, aga see vist mingi mitte just 95 euro. Aga ikkagi. Odavam kui õlu ja vesi kokku.
Siis nägin ära Malaysia motospordi meka. SEPANGi ringraja. Keset palmimetsa oli indoneesia pyha kraal.
Ja yleyldse ... seal on kaks varianti ...kas oled puruvaene ja su auto meenutab hobust või lihtsalt kruiisid ringi mingi mesaga, millel on rohkem peegleid, kui diskokeral.

OK. Olge ponksid ja vol2 autoeri on tulemas austraalia liikluskultuurist.

Alari

No comments:

Post a Comment