Monday, October 25, 2010

Carnarvon

Pooleli jäime vist sealkohas, kus raiki väikelinnas blogi yles lykkas. Edasi oli meil veel pikk päev ees. Me veel täpselt ei teadnud, mis teeme, sest kuulsime, et delfiine vaatama minna oli liiga hilja juba. Nad hommiku vara ainult tulevad kaldale. Sõitsime siis kuskile veeloomade parki. Seal pidavat haisid olema. urr... :D Uurisime hinda ja 15 taala nägu ei ole palju. Vaatasime veemadusid. Kõik myrgised aga isegi kui vees pidi vastu tulema, siis pead ikka erililne loll olema, et hammustada saad. Siis vaatasime väikseid beebihaisid ja teisi kalasid. Siis natuke suuremaid kalu, mida pyyda annab. Sellised 20 kilosed purikad... Ja siis.. Läksime haisid vaatama. Haisid söödeti ylevalt purde pealt, kus ka meie peal olime. Saime teada, et osad liigid hammustavad ja hoiavad, osad rebivad. Palju infot... Ja siis nägime sealsamas veepargi juures haid ookeanis...ujus seal...rahulikult loogeldes.
Siis nägime kilpkonni ja Stonefish'i. Kala nagu kivi. Ja kui töötaja palus akvaariumis kala yles otsida, siis oli tykk tegemist et ta leida. Ja ta oli peaaegu sama suur, kui teine kivi. Ja meie otsisime väikest kalakest...Aga kivide vahele peites, on see kala peale astudes kõige myrgisem. Elama jääd, aga valu on 12 tundi nii jõhker, et on olnud juhtumeid, kus hammustatu on omal jala maha raiunud, et valu leevendada. Meile õpetati yhte asja mis aitab iga myrgise hammustuse puhul, mis ei ole surmav. hoida kuumas vees. Ja valu kaob kiirelt...
Edasi liikusime Eagle Bluff'i. Pidime seal kämpama, aga polnud enam lubatud seal kämbata. Valisime siis järgmise rannaäärse koha. Sõitsime sisse sinna telkimisalasse ja mägede vahel lõpupoole, oli väike peaaegu tuulevaikne koht täiesti lõpus. Napsasime koha teiste eest ära. panime tydod maha ja nende asjad ja telgi. Et nad saaks hakkata lahti pakkima. Ise vaatasime Jennaga ymber mäe ja mäe otsa. Kivide vahelt vaiselt yles ryhkides jõudsime suure mäe tippu ja vaatasime vapustavat vaadet raikiga. Ja sealsamas... kargas mäetipus känguru. Esimene, keda me raikiga vabas loodiuses nägime(elavate kirjas). Siis sealt mäe pealt oli näha all jalamis tydosid. Sõitsin siis Jennaga kämpingu poolsest servast alla. No ei olnud just nii lihtne kui pealtnäha paistis. Aga all ma olin. Ja kogemus oli lahe.
Tydrukud olid nii kaugel, et nad lebasid ikka samas kohas ja võtsid päikest. Me raikiga panime oma kämpa ja pool yhiskasutatavast asjast ka yles 11 minutiga. Võrkkiige tõmbasime ka puu ja auto vintsi vahele. Lebo elu...
Õhtul tegime syya ja tegime muud nalja. Tuul rebis esimese kahe unetunni jooksul tydode telgilt katte maha ja tähistaevas kattis nende telki. Hommikul pakkisime kiiremini kui varem, sest pidime Monkey Mia'sse delfiine vaatama minema. Sõitu natukene jälle ja kohal. Delfiinid olid juba seal ja rahvas ymber. Katsuda ei saanud. Väljavalitud said toita kala ainult. Raikil õnnestus teie ring olla yks neist. Käisime kohalikus poes shoppamas ja tydod said paar jubinat juurde.
ja lahkumegi Shark Bay'st. Rohkem kui neli tundi sõitu Carnarvonisse. Tee peal tanklast kytust ja kiire rasvane snäkk. Kuumus on hakanud välja paistma. Autos ilma aknad alla keritud naljalt sõita ei saa.
Vahepeal magasime tee peal autos ja ainult Raiki oli yleval ja sõitis edasi. Vahepeal sai Jennal 1000 km täis. Raiki tegi talle musi selle eest :)
Ja olemegi kohal . Plän oli, et võtaks midagi, kus saab pesta. Yks backpackeri koht oli silmapiiril, aga seal polnud õnneks vabu tube. Siis tlime yhte karavaniparki. Telgi koht elektriga ja pesemiskohtade kasutamine hinna sees oli midagi 40 taala. Aga me võtsime väkse maja. 95 taala ööbimine. Nyyd köök ja magamistoad ja VOODI, kus madrats hommikuks tyhi ei ole. Vahelduseks hea. Pesta sai...
Käisime sõitsime enne tööpäeva lõppu välja farmidesse tööd otsima. Paljudel ustel on juba silt: No Work. Niiet homme hommilkul läheme osadesse kohtadesse, kus pidi kella 8ks boss kohale tulema. Siis vaatab...
Praegu tegime gigaõhtusöögi ja vaatamete telekat.

Ciao,
Alari


3 comments:

  1. Hei rändurid!
    ma vaatan et teil on Eesti Lipp auto kapoti peal lehvimas!:)
    viimase peal, hoidke ikka lippu kõrgel!

    ReplyDelete
  2. Ma võiks kihla vedada, et ma saaks sellelt veemaolt hammustada, aga palun ärme vea kihla!! :D

    Kallid teile!! :)

    ReplyDelete
  3. Sattusin lugema ühest naistekast jutukest Austraaliast. Kirjutab 3 aastat Perthis elukaaslasega elanud Triin-Liis Härma. Nende trip oli 30 päeva neljakesi maasturiga 11 000 km läänerannikult idakaldale. Kullakaevandused, kõrb, pühad paigad ja opaalid,Great Ocean Road, surf hipide paradiisis, suurlinnad. No ma lugesin ja kujutasin ette, kui lahedas kohas te seiklete! Tõesti tundub, et seal on ikka avastamist igal sammul!! Aga esialgu jõudu tööle!:)

    ReplyDelete