Saturday, February 19, 2011

Tere..yle pika aja :)








Praegu s6idame bussiga Gold Coastilt minema. Buss on t2iesti tyhi, ainult yks naine on siin peale meie. Larry ja tema tydruks6ber tulid meid saatma. K6ik olid kurvad, et me lahkume, sest eks me ikka olime omaette legendid seal. Hullud Eesti tydrukud.Aga eks meil on ka kurb-kalliks saanud inimesed, imeilus vaade r6dult ja unustamatud peod j22vad nyyd seljataha. Aga eks selline see r2ndurite elu ole. Preaegu s6idame siis Byron Baysse. V2ga populaarne ja paljude lemmik hipilinn Austraalias. Seal oleme umbes n2dalakese ja siis suundume Sydney poole.

Viimane n2dal oli meil p2ris huvitav. N2iteks esmasp2eval k2isime Fraser islandil, see on k6ige suurem liivasaar maailmas. Kuigi kahjuks meil ilmaga yldse ei vedanud, oli reis siiski p2ris m6nus. Minu jaoks oli reisi tipphetk vihmamets. See oli t6esti nagu p2ris :) Samuti pyydsime ise liiva seest austreid. Nii nagu kunagi tegid seda aborigeeni naised!

Muidugi minu jaoks oli eriti meeldej22v minu synnip2ev. Hommikul vara 2ratas Eike mind koogi ja selle sisse pistetud synnip2evalaulu piniseva kyynlaga yles. See oli armas! Yks hiina tydruk kinkis mulle veel yhed sussid, sellised suveniiri sussid, pisikesed ! Ja meiega kaua koos elanud ja v2ga l2hedaseks saanud saksa tydruk, Kathrine, kinkis armsa kaardi! Minu synnip2eva p2eval s6itsime Larry tydrukuga ja hiinalannaga Mount Tamborine. Yks ilus m2gilinn 50 minutit sisemaale. Seal k2isime taaskord vihmametsas ning proovisime mitmetes Winery’tes veini. Mount Tomborine on kuulus oma hulgaliste Winery’te poolest. Eriti huvitav kogemus oli sokolaadi matseline portveinJ Hiljem t2histasime minu synnip2eva Larry korteris ysna klassikaliselt-shampuse ja koogiga. Kohale tuli p2ris palju inimesi ja k6igil oli l6busJ Nii et v6in julgelt 6elda, et see oli yks kuradima 6nnestunud synnip2ev!

V2ike kokkuv6te Surfers Pradisist kui sellisest. See on yks suur Austraalia pidude metropol,umbes nagu USA s Las Vegas. P2eval rand, 66sel pidu. Minu jaoks natukene igav, aga kuukene sellist elu nautida pole just k6ige halvem variant. Elu on ilus, inimesed on 6nnelikud, p2ike paistab, kuldne rand kutsub ja lained vahutavad! Mis nii viga J T2iuslik koht puhkamiseks ja loodedavasti oleme nyyd oma patareid laadinud ja valmis taaskord farmit66d tegema. Kuigi m6te sellest on natukene hirmutav :D Aga ma usun, et see ongi meie reisi juures k6ige parem , et me oleme teinud nii palju erinevaid asju, elanud nii erinevat elu. Loodan, et see nii ka j2tkub.

5 p2eva hiljem....

Heipa, nyyd s6idame juba Sydney poole, meiega jagavad bensuraha ka yks saksa tydruk ja hipist autoomanik Kanadast. Praegu oleme peaaegu poole teeb peal ja homme peaksime juba Austraalia kuulsaima ja suureima linna ilu nautima. Aga Byron Bay oli suurep2rane! Nii kui me sinna j6udsime teadsime kohe, et see on meie linn! Byroni t2navatelt v6ib leida palju alternatiivseid hipipoode ning 22rmiselt huvitava disainiga kohvikuid. Linnakest 22ristab imeilus rand ning ookeni vahustel lainetel on alati hulgaliselt surfareid-algajaid, proffe, vanu ja noori, isasid, kes 6petamas tytreid ja poleks vale 6elga et ka vanaemasid, kes 6petamas oma lapselapsi.Siin surfavad t6epoolets k6ik, 10 aastased poised/tydrukud on sellised profid juba, et t2itsa hull. Ja ka meie v6tsime 50 doltsi eest yhe 4 tunnise surfikoolituse. Meid s6idutati minibussiga natuke linnast v2lja , anti m6ned 6petuss6nad rannal ning seej2rel heideti suurte pehmete surfilaudadega lainetesse. Alguses lykkas 6petaja meid ise lainesse ja meie ylesanne oli lihtsalt pysti saada ja laual pysida. Ja eks me k6ik saime ilusti pysti ka! Hiljem hakkasime juba ise lained pyydma, mis oli eriti 2ge, ainult nata raskemJ J2ime igati rahule Eikega ning see oli kindlasti oma raha v22rt.

Samuti k2isime veel yhes linnakeses nimega Nimbin(byronist 50 km).See on ainuke Austraalia linn kus kanepi kasvatus ja tarbimine on teatud m22ral lubatud ja sallitud. Kohalikud peamiselt elatuvadki turistidest, kellele saab igasuguseid “koogikesi ja seenekesi” p2he m22rida. Aga igatahes linn oli huvitav ja kindlasti v22rt kylastamist.

A ja Byroni juures oli omamoodi ka see, et seal pole yhtegi r2mpstoidu s66gikohta ega yhetegi hoonet, mis oleks k6rgem kui kolm korrust....kui m6nus! Igatahes minul oli kyll ylikurb sealt lahkuda, ma t6esti t6esti oleks tahtnud seal veel kauem olla. Selle linna juures lihtsalt oli midagi maagilist, m6nusat ja rahustavat ! The magical town of Byron Bay!

Yleeile hommikul alustasimegi oma teekonda Sydey poole ja meie esimene suurem peatus oli ilus rannikulinn Coffs Harbour. Sinna j6udisime kyll hilisel p2rastl6unal ja paljud kylastamistv22rt kohad olid juba kinni, seega otsustasime j22da 66seks linna l2hedusse, et hommikul tagasi minna. Aga siiski j6udsime me eile 2ra n2ha Coffs Harbouri “Suure Banaani”. 1964. aastal ehitatud XXL suuruses banaan, mille eesm2rgiks oli edendada kohaliku banaanikasvatuse tegevust ja muidugi sealjuures ka turismi. Sest tegemist oli esimese t6eliselt suure asjaga Austraalias, nyyd on neid siin juba yle 150. Nt Surfers Paradises oli yks hiiglaslik klitarr. Peale seda ronisime Muttonbird Islandile, teekond sinna oli p2ris v2sitav, aga vaade sealt Coffs Harbouri sadamale, taamal paistvatele m2gedele ning l6putule ookenile oli igati seda v22rt. Meil 6nnestus n2ha ka yht huvitaamat p2ikeseloojanut, mida ma kunagi n2inud olen!

Peale seda oligi aeg juba hiline, v6tsime supermarketist natuke s66gipoolist ning leisdime m6nusa pargi, kus 6htus66ki nautida. 6nneks on autojuhil Kyle’l k6ik vajalik olemas, potid, pannid, pliit ja muu. Paraku sinna me magama j22da poleks saanud ning tuli otsida parem koht. Palju aega ei v6tkudki, kui leidsime hea kohakese magamiseks. Saksa tyduk magas autos, meie Kyliga t2histeava all. Kuigi jah Eiks ronis keset 66d ikka autosse:D

Hommikul v2ike s66k ja ruttu minekut. Meil oli suur tahtmine minna Coffsis asuvasse miniatuursesse Hollandisse. 5 doltsi ja saime k6ndida l2bi mudel Hollandi. Tuuleveskid, Amsterdami kuulsad ehitised, miniatuurne juustuturg ja naeratama n6oga mudelrong-see k6ik oli meil justkui peopesa peal. Tekkis tahtmine kyll Hollandisse minna!

Preagu s6idame Port Macqurie poole, seal tahaksime n2ha kuulsat koaala haiglat, kuhu k6ik metsloomade poolt ja liikluses vigastatud koaalapoisid ja tydrukud viiakse. Aga yldiselt meil v2ga palju aega enam polegi, sest homme peab juba Sydneys olema!

Okei, plaanid muutusid! Lendame hoopis Newcastle’st Melbourne. Seal saame Nele ja Kaidoga kokku ja l2heme viljafarmi t66le. Sydneysse tuleb hiljme minna. T2itsa hull kui kiiresti meil ikka plaanid muutuvad, aga see ongi 2ge :D


Tsaupakaa ja olge tublid!

Maailmar2ndur Elis

No comments:

Post a Comment