Wednesday, December 15, 2010

Bye Bye GoGo! (tydrukud)

T2na ongi meie viimane p2ev siin farmis, viie n2dala pikkune seiklus on l6ppemas. Yhelt poolt on muidugi tore, et saame l6puks t6elisse Austraalia suurlinna ja surfiparadiisi minna ning seal j6uluaega nautida, kuid teielt poolt on siit v2ga kurb lahkuda. On mida igatseda…koeri, kes on sydamesse pugenud ja lehmakesi, keda on s66detud, meie ustavat ATV-d, kes meid ikka iga p2ev t66ylesannetel saatis ja muidugi meie Jackyt, kes on t6esti yks Imelisemaid inimesi, keda ma kohanud olen.

Ma tahaks tegelikult nii palju kirjutada, aga aega t6esti napib, sest asjadki on veel pakkimatta, m6ned alles kuivavad ning p2rastl6unal lubasime veel moned tunnid t66d teha ning peale seda pidime k6ik koos veel linna yhte pubisse minema, seal mingi uue saali avamise puhul tasuta s66gid-joogid. Aga nyyd siis ruttu sellest, mis me siin vahepeal teinud oleme.

Teisip2ev oli yks meeldej22vamaid. K2isime nimelt selle aborigeenide kooli j6ulukontserdil. See oli imearmas, iga klass esitas pisikese kava, kes laulis, kes luges luuletust ja yks klass tantsis ka. K6ik see toimus kooli korvpalliv2ljakul, mis oli kyll katusega kaetud, aga tohutult kuum oli ikkagi. Eike ytles selle kohta v2ga tabavalt:” kes see siis suvel j6ule peab?” Aga n2ed, peavad ikka m6ned :D. Parimatele 6pilastele olid auhinnad ka, raamatud p6hiliselt. P2ris paljud lapsevanemad olid ka tulnud oma v6sukesi vaatama. Eriti palju v6is publiku seas n2ha nii noori kui vanemaid naisi, kes oma pisibeebit imetasid. Siinkohal tulebki meelde, et m6ned n2dalad tagasi suri synnitusel 14 aastane aborigeeni tydruk. Halb on see, et laste pealt saavad nad riigilt p2ris kopsakaid summaid ja noored tydrukud alustavad sellega v2ga v2ga vara. Ka yks kooli juhtkonnaliige palus kontserdil avalikult nii vanematelt kui ka lastelt, et ka peale selle algkooli l6petamist lapsed oma hariduteed ikka j2tkaksid, sest nende pisikeste seas on palju andekaid ja kahju on nende talenti tuulde loopida, aga paraku enamasti kooli teed ei j2tkata ja 7 klassi haridust j22b piiriks.

Samal p2eval kylastasime Jackyga yhte aborigeenide kyla, nemad kutsuvad seda community-ks. Seal ei ela yhtegi valget. Community oli isegi p2ris suur, seal oli ka supermarket, mis oli t2itsa arvestatav. Muidugi oli seal ysna r2pane, prygi vedeles k6ikjal, seinad olid t2is soditud, aga nii nad elavad. Poe ees k2is p2ris suur elu, inimesed istusid maas, r22kisid juttu, lapsed m6llasid ringi. Kuna Jacky oli kunagi neli aastat selle aborigeeni kooli 6petaja, siis ta teadis sealt communityst paljusid, meile tundus et lausa k6iki:D R22kis kohalikega juttu, kysis kuidas l2heb, kas lapsed ikka koolis k2ivad ning avaldas kaastunnet ka selle 2sja synnitusel surnud tydruku emale. Ka kohalikele lastele on ta tuttav, tegime ise ka lastega tutvust, lapsi on seal TOHUTULT! M6ned olid isegi juba koolist tuttavad, r22kisime veel natukene endast, kus me tuleme ja nii. Kui pilditegemisekt l2ks, olid lapsed eriti ylemeelikud, k6ik tahtsid pildile ja palusid muudkui, et neist veel pilte tehtaks. Igatahes nad oli armsad, v2iksed suurte silmadega murjamid!

Novot, kui nyyd m6elda, siis ega me midagi eriti m2rkimisv22rset rohkem teinud polegi, lihtsalt nautinud oma viimaseid p2evi siin GoGo Stationis. A jah, n2dalavahetusel oli meil siin juuksurisalong, Jacky 6petas meid yksteisel juukseid l6ikama, saime p2ris ilusti hakkama, kuigi Eikel sai vist natuke liiga palju l6igatud..ja minul v2rvisime juukseid ka. Nagu juuksuris- fooliumiga blodid triibud:D t2itsa hea v2gi v2lja, tubli Eike! Hmm ja viimasel ajal on siin p2ris palju 2ikesetorme ka olnud, kohe n2ha, et vihma hooaeg on alanud. Aga m6nus on, jahutab natukenegi maha:) Enne just k2isime Eikega ka veel viimast korda veepumpasid kontrollimas ATVga ja vihma hakkas sadama. Kihutasime, ise jumala l2bi m2rjad...nii m6nus oli!

See aeg siin on olnud meie jaoks v2ga eriline, me oleme nii palju teinud ja nii palju 6ppinud. Nimekiri, sellest, mida me nyyd k6ike t2nu sellele t66le teha oskame, tuleks p2ris pikk..See polnud meie jaoks ainult tavaline t66 raha nimel, vaid t6eline kogemuste rada. Ja me oleme selle eest nii t2nulikud. Ka Jacky on meiega v2ga v2ga rahul, sest no t6esti, kui nyyd siin natukene ringi vaadata, siis GoGo on t2nu meile p2ris palju muutunud, ikka paremuse poole! Ja, et veelgi oma t2nu n2idata, otsustas Jacky meile lihtsalt n2dala eest juurdel maksta, nii et t2pselt 24, dets laekub meie arvele yks ilus j6ulukingitus, t2itsa niismaa. Kui seda ei saa vedamiseks nimetada, siis mida veel saab? Ma ei kujutagi ette, kuidas meil siin selle kolme kuu jooksul nii palju 6nne on olnud, me lihtsalt leiame k6ikide nende inimese seast need k6ige paremad. Aga v6ibolla see polegi 6nn, vb asi on lihtsalt meis..:)

Igatahes j22vad need viis n2dalat meile kauaks sydemesse, aga nyyd tuleb edasi minna ja alustada hoopis uue peatykiga, hoopis t2iesti uues keskkonnas ja hoopis teisel pool p2ikesep6lenud mandrit. Lennuk l2heb homme kell 13.05. Jacky s6idutab meid nelja tunni kaugusele Broomi, mille lennujaamast alustame oma uut seiklust. Bye Bye GoGo Station and Welcome Gold Coast!

Ilusat LUMIST j6uluaega teile sinna kaugele ja loodan, et s6da lumega pole teid veel liialt v2sitanudJ
N2eme peagii,
Elis

1 comment: