Hommikul elusjogurt ja läksimegi 10.30ks
šokolaadifarmi. Tuur oli 3 tundi ja hästi huvitav. Meile räägiti kogu ajaloost,
mis on seotud kakaoga ja šokolaadiga. Saime näha kogu protsessi, kuidas saab
kakaooast lõplik šokolaad ja ka nende tooteid maitsta. See farm on üks kahest
farmist, mis omab nii kakaoistandust kui ka teeb nendest kohapeal šokolaadi. Kakaod
saab kasvatada vaid vihmametsades, ekvaatorist 15 kraadi üles-ja allapoole.
Austraalia ei ole just parim koht kakaoistandusteks, mistõttu on Tullyst
Mission Beachini ainuke koht, kus saab seda teha. Kakaoseemned tuuakse
Uus-Guineast, foolium, millesse lõpuks šokolaad pannakse, Ameerikast, lisaks
vajalik kakaovõi Venezuelast, sojaletsitiin Saksamaalt. Ostsime endale ka ühe
tahvli 70%list šokolaadi makadaamiapähklitega hinnaks 9.95 $. Ma arvan, et
kõige kallim šokolaad, mis kunagi ostnud oleme, aga nägime, kui palju vaeva nad
on sinna investeerinud.
Üks asi veel. Me hoiame silmad
töö koha pealt lahti. Raiki sai eile tööintervjuule, kuid konks on selles, et
see toimub järgmine teisipäev ehk 4 päeva pärast 2200 km kaugusel lõunas :D Nii
et jääb ära.
Tsau-tsau
H.
Kakaopuu.
Kakao-oa sisu
Kakao uba.
Leo ja Lion
No comments:
Post a Comment