Sunday, July 27, 2014

Darwin oma ilus ja valus

Hommikul kell 7 läks minul uni ära, käisin pesus ja tegin meile hommikusöögi. Käisime enda uute tööandjatega kohtumas. Neil on jäätiseputka, millega mööda Austraaliat ringi sõidavad. Kuna igal nädalavahetusel on kuskil Austraalia teises nurgas mingi festival, siis neil on vaja kahte inimest (praegu on 2 britti, kes on seal 4 kuud töötanud, aga nüüd üks neist läheb Inglismaale tagasi, sest viisa saab läbi), kes neid aitaks. Ehk siis meie reisime enda Scooby-Dooga nende reka järel või ees, mida nemad soovitasid :D (et kui meil midagi autoga juhtub, saavad nad alati appi tulla) :D Igatahes saame nädala palka, kuigi poole sellest tegelikult reisime juba uude kohta ja poole siis teeme kohapeal tööd (pmts sama, mis mina viimased kolm päeva tegin)+ nad maksavad pool meie kütusekulust ka kinni. Homme asume teele.......reisi sihtkohta on  ca 1800 km.......ehk siis, ülesanne teile, kallid kodused, kuhu me suundume?????? Esimest õigestivastanut premeerime autasuga.....

Edasi suundusime linna, kus tuli välja, et on pühapäev ehk kõik asutused on kinni. Meil on vaja postimajja, panka jne.....kõik toimetused jäävad siis homseks. Võtsime rahulikult ja tegime mõnusa puhkepäeva. Läksime Darwin Waterfronti, mis on pmts välibassein, aga eriliseks teevad selle koha lained. Proovisin Raikile ka minu ja emme traditsiooni tutvustada (võtame käest kinni ja hüppame koos üle laine) aga ta ei võtnud eriti vedu. Emme, Sa pead siia tulema....Aga need lained, need on ikka jõhkrad. Pmts tehislained, mis on üle 4 m kõrged. Ma suutsin oma põlve ka veriseks hüpata. Päris ohtlik isegi, eriti väikeste lastega, kuna see on niii ülerahvastatud, et kui laine ikka su kaasa tõmbab, lendad vastu teist või lihtsalt vastu kivipõhja, mis minuga juhtuski. Aga hästi mõnus puhkepäev oli. Võtsime päikest ja nautisime niisama töövaba päeva. Homme on meil ju üle 500 km sõita + hommikul kõik asjaajamised linnas veel ära teha. Praegu oleme enda Scooby- Doos ja hakkame filmi vaatama. Aga tegelikult tahtsin selle blogipostituse pühendada Darwinile.

Ehk siis.....mida peaks teadma, kui tulla Darwinisse.

RAHA.....Sul läheb vaja palju raha. Kõik, kellega oleme kokku saanud (kohalikega), ütlevad, et see on Austraalia kõige kallim koht. Isegi Sydneys pidi elu odavam olema. Kõik- söök, elamine, riided....kõik, kõik.

ILM... No, me siin hommikuti naljatame, et ei tea küll, mis ilm täna võiks olla (irooniaga), sest siiani on kõik päevad samad olnud- päike, +30 kraadi, vahepeal mõnus jahutav tuuleiil, õhtul ca 25 jne.

INIMESED....Kõik on meeletult sõbralikud ja mõnusad. Ükskõik, kellele naeratad, ta naeratab vastu. Endal hakkab ka kohe palju parem. Siin ei saagi kurb või pahur olla. Kõik võtavad, et ok, keerasid mulle ette, noh, mis sellest siis ikka. (väga harva kuuleb kedagi signaali laskmas, mida lõunamaalaste kohta kohe kindlasti ei saa öelda).

TÖÖ....Hetkel seda ikka ei ole küll.....aga see on ka aastaaja pärast. Kuna igal pool on talv, aga Darwinis kõige soojem, on kõik siia koondunud. Hiljem on siin surnuaed- 50 + kraadi, aga ainult sajab.....Igal pool on mõõdupuud, mis mõõdavad vee tasapinda. Ranna pool on isegi majad sammastele ehitatud. Osades kohtades on kirjutatud, et need teed on nt oktoobrist jaanuarini vee all e. Siis suletud. Ja siis on veel kolmas aastaaeg- kuiv ja kuum, mil inimesed ei suuda üldse väljas olla. Lihtsalt nii palav on. Ehk siis me oleme kõige turistilembelisemal hooajal siin + muidugi kõik backerid.

AEG.....seda on vaja varuda, sest inimesed on väga pikaajalised. Nt sõnumi saadavad heal juhul 3 päeva jooksul vastu, aga mitte enne. Ja ma ei räägi meilist. Kõik neil võtab aega tunduvalt kauem. Nende elurütm on hoopis aeglasem.

HEA TUJU....no, seda on alati vaja :D

Tehke siis korralikult enda kodutöö ära...... Mis on meie reisi sihtpunkt??????

Olge mõnusad!

Helina

Mõned klõpsud Waterfrontist. 

3 comments:

  1. Hey! Oi kus mulle meeldivad lugejamängud :D Aga kuna nii salakavalalt küsite ja välja ei ütle, ju siis on koht kus väga käinud pole ja selleks on Alice Springs, kuid sisetunne ütleb, et tahetakse ikka Krokodilliparki ja kaamlitega sõitma minna, et siis Broome ;)

    ReplyDelete
  2. Me otsisime ja arutasime ilma krokodillideta, et Broome.

    ReplyDelete