Monday, March 14, 2011

Tydrukute orjat66!







Hei hei! Kauaootaud ja harvaesinev tydrukute blogi on taaskord teie ees :D Seekord tuleb siis pikemalt juttu meie v2gagi huvitavast t66otsast...
Peale paarip2evast Melbourne-i kylastust koos Nele ja Kaidoga asusimegi neljakesi Swan Hilli poole teele, et taaskord t66inimese elu alustada. Ei olnud just k6ige m6nusam tunne! Igatahes Nele ja Kaido poolt juba meie jaoks ettebroneeritud karavanpargi v2ikesest treilerist sai meie Swan Hilli kodu. Suht m6nus oli see v2ike majake-k66k, vannituba, magamistuba, telekas, isegi pesumasin(mis oli kyll suht veneajast). Seal me siis elasime toredasti neljakesi paar n2dalat. Meie esimene sait, kuhu pidime t66le minema, oli Berriwillociks, sinna oli Swan Hillist 50 minuti s6it. Nii et 2ratus oli umbes pool 7, seitsme ajal start, kuigi mida aeg edasi, seda hilisemaks see lykkus..ja umbes 8 ajal olime platis ja valmis t66ks. Kogu selle asja juures oli tore see, et meie t66p2ev algas kell 7, nii et me saime palka ka ainult sinna s6itmine eest:) 6igemini Kaido sai s6itmise, meie autos magamise eest...

See firma, mille heaks me yldse t66tame on Graincorp, mis h6lmab mitut Austraalia osariiki. Firma tegeleb vilja hoiustamisega. Graincorbil on sadades erinevaid saite(umbes nagu t66platsid) ja m6nikord saadetakse t66lisi siisyhelt saidilt teisele. Me oleme siiani t66tanud neljal erineval saidil. Saitidel on tohutu suured punkrid, mis on kaetud paksu ja vettpidava kattega ning mille all on tonnides vilja. Ja meie esimeks ylesandeks oligi selle katte tugevasti kinnitamine, et ikka yksi suurem tuuleiil seda minema ei viiks. Kinnitamine oli iseenesest veel p2ris tore, aaaga siis anti meile uus ylesanne, milleks oli s6na otsest m6ttes vilja 2ra koristamine. P6him6tteliselt ei tohtinud punkrite ymber olla yhtki viljatera. Neil p2evil olid meie parimaiks s6pradeks kyhvel ja hari ning "viljakoristus" v6is alata. Ei olnud just tore t66, sest seda mahakukkunud vilja seal ikka oli!Aga hakkama saime ja kiita saime ka, et olime ikka head t66d teinud. Nagu alati!:D

Siis saadeti meid teisele saidile. Umbes sama pikk maa Swan Hillist, aga teisele poole.Tegemist oli Manangatangi saidiga, mis on praegu ka meie kodusait ja Manangatang meie kodulinn. 250 inimest, baar, ja pood...k6ik. Aga sait iseenesest on k6vasti suurem. Seal saime natukene lihtsama t66 peale ja t66auto saime ka! P6him6tteliselt me istusime p2evad l2bi punkrite otsas ning silikoonisime, teipisime ning v2rvisime katte 6mblusi. See oli p2ris tore t66,p2evad l2ksid ka kiiresti. Kui k6ik punkrid ilusti valmis saime, saime taaskord kiita, et nii kiiresti ja h2sti olime k6ike teinud. Kuigi me ei teinud yldsenii kiiresti, vaikselt pintseldasime seal, nad ise vist nats laisad ja neile lihtsalt tundub, et me nii kiired:D Siis saadeti meid kolmandale saidile. See oli Manngatangile suht l2hedal.Seal sai Nelel ja Kaidol kopp ette ning nad hakkasid vaikselt lahkumisplaane pidama. Korraks oli meil Eikega paanika, Swan Hilli j22da ei saa, kuna autojuhilube pole, muidu me oleks saanud ju firmaautoga aga jah, Raiki, Altsik ei tahtnud ka too hetk siia toole tulla...ainuke plaan oli kolida Manangi hostelisse. Aga ega meie 6nn siis meid maha pole j2tnud! Yks mees, kellega seal kolmandal saidil koos t66tasime, pakkus meile varianti tema juures elada. K6las h2sti ja siin me nyyd oleme - taakord kahekesi keset p2rap6rgut.
Aga onu ise on tore, m2ngib tennist ja muidu 2ge. Maja pole kyll suurem asi,aga tasuta saab elada v2hemalt :) Tal pole isegi pliiti!!!Ega potti, ega panni:D aga 6nneks leidis ta kuskilt kapisygavustest yhe kuumaplaadi, mille peal saab ikka midagi tehtud. Panni ja poti sebis ta ka meile! Yhel ohtul parast tood viis ta meid ja yhte meie v22ga toredat t66kaaslast FROGi kohalikku baari/restorani/kylalistemajja 6htus66gile. V2ike kokkulepe oli meil ka, et selleeest, et me tema juures elada saame, peame talle paar korda 6hts66ki valmistama ning natuke koristada aitma. SAAB TEHTUD! Esimeseks 6htus66giks on plaanis kodused kotletid, kartulipuder ja v2rske tomati-kurgi salat hapukoorega....n2mmm. T2na tegime pannkooke ka:)

Nii natuke siis t66st veel. Eelmine n2dal oli hull, 8 p2eva jutti. T2na saime siis p2eva vabsks, kuna neil mingi v2ike riigipyha. T66p2eva alustame 7.30, 10.30 on v2ike paus, peaks olema 15 min, aga kipub ikka poole tunni peale venima. L6unapaus on 13.30 ja enamasti l6petame t66p2eva 4- poole 5 ajal. M6nikord on t6esti sellineintensiivne t66, k6ik teevad midagi ja on kindel eesm2rk, mis valmis peab saama, aga m6nikord on ikka suht passimine, keegi t2pselt ei tea, mida tegema peab ja keegi midagi v2ga tehaka ei viitsi. Kusjuures meie boss on ainult 20-aastane!! Juhatab seal endast mitukymmend aastat vanemate meeste v2gasid.

Mis siis veel.. t2na k2isime Swan Hillis poes, ostsime n2dala s66gi. Kuna see kohalik pood varustab siin linnakodanikke k6ige elementaarsemaga ja hinnad on ka p2ris kallid. Ja muidugi EILE OLI NII TORE POISSE N2HA! R66m oli suur,juttu j2tkus p2ris kauaks ja tydrukud olid ka toredad:) Saime Jennat ka veel korraks enne 2ramyymist n2ha. Igati tore oli!Vot aga Eiks kutsus just s66ma ka, nii et ma usun et ma vist l6petan selleks korraks. Ma annan blogi natuke Eikele t2iendada ka, seda t66 asja on p2ris raske seletada, sestt6esti see on yks kuradi imelik t66, mida me teeme:D Aga palk on hea ja tuleb 2ra kannatada, sest Uus-Meremaa juba paistab!:)

Tsaupakaaa s6brad!

Elis


Tsau, Eike siin!

Ega ma t66 kohta midagi v2ga taiendama hakkagi, enam-vahem saite vast aru, mis me teeme ja piltidelt naete ka:) Ytlen ainult seda, et me ei toota FARMIS nagu koik muidu arvavad,see on ikkagi lihtsalt mingi suur firma. Suured rekkad toovad farmidest vilja kohale, panevad maha, siis GrainCorp sailitab seda vilja siin nii kaua, kuni uued rekkad tulevad jaselle jalle minema viivad. Vaga suures koguses vilja laheb muide ka yle ookeani, ka Euroopasse!:)
Aga m6tlesin, et kirjutan siia veel niisama huvitavat/imelikku Austraalia ja austraallaste kohta, mida siiamaani tahele pannud oleme.
Naiteks..

Austraalia kalendris ei hakka nadal mitte esmaspava vaid pyhapaevaga.
Austraalias on maailmakaart hoopis teistsugune kui meie seda harjunud nagema oleme - Austraalia on keskel ja Ameerika on paremal pool.
Austraallased pesevad n6usid nii, et panevad kuuma vee ja n6udepesuvahendi kraanikaussi ja pesevad n6ud ara, aga nad ei loputa parast neid seebiseid n6usid, vaid jatavadkineed seebised n6ud lihtsalt kuivama..(seda panid ka Nele ja Kaido tahele)
Kui toidupoes kaardiga maksta, saab kassas sularaha valja v6tta
Siin maakolkas raagivad nad ka hoopis teistmoodi! Naiteks ytlevad lunch'i (l6una) kohta dinner(6htus66k) ja dinner'i (ohtusoogi) kohta dea (mis ei tahenda minuteada midagi, onnagu mingi veider lyhend dinnerist) ja thank you (aitah) asemel ytlevad tha jne..
Siis neil on siin meeletult palju lyhendeid! Ntks austraallane ei ytle kunagi sunglasses (paikeseprillid) vaid ytleb sunny's, mosquitos (saased) on mozzied ja yesterday(eile) on vahemalt siin yesty jne
Huvitav on ka see, et telekas ei innusta palju reklaamid mitte asju juurde ostma voi mingit uut seebikat vaatama, vaid julgustavad inimesi hoopis tervislikumat eluviisi harrastama ja rohkem aega perega koos veetma jneja kuu on ka taevas vahepeal naerun2o kujuga..

rohkem ei tule meelde hetkel, eks kunagi taiendame:D
Head ood! Homme ju jalle toopaev!:)

Eiksu

No comments:

Post a Comment