Saturday, May 2, 2015

Rodriguez ning Canberra

Eile õhtul vaatasime filmi „Searching for Sugar Man“ (2012), mis räägib ühe muusiku Rodriguezi elust. See on üks imelik ja uskumatu lugu, kuidas arvatakse, et mees, kes võib-olla müüs 6 plaati USA-s, oli väga kuulus Lõuna-Aafrikas ning sai sellest alles 27 aastat hiljem teada. Kuidas meie selle filmini ja meheni jõudsime on lugu omaette. Ühel õhtul, kui Geraldtonis Sue ja Frankiga õhtusööki nautisime, tuli James meie juurde külla ning järgmisel päeval otsustasime ta kunstigaleriid külastada. Olime kõhklevad, kas siseneda tema kontorisse või lahkuda ning jätta ta enda tööd tegema. Otsustasime esimese valiku kasuks ning tema küsis meilt, suhteliselt tühja koha pealt: „Kas te filmi „Searching for Sugar Man“ olete näinud? Ta mainib ühes laulus eestlasi ka. Oota, mul on see lugu siin.“ Me ei olnud seda lalu varem kuulnud, kuid ta seletas selle mehe ajalugu ning kuidas kõik arvasid, et ta on surnud. See lugu, millest ta rääkis, oli plaadilt „Coming from reality“ nimega „Cause“ ja sõnad järgnevad „...My Estonian Archangel came and got me wasted...“ Järgmisel hetkel andis ta meile plaadist kopi ja ütles, et kui meil on võimalus, võiks ta kontserdile minna. Kogu tee Geraldtonist Perthi kuulasime seda CD-d, mis on väga võimas, just enda eriliste ning mõtlemapanevate sõnade pärast. Soovitan kõigile seda filmi. Tõsiselt hea ja mõtlemapanev.

Jõudes tänasesse päeva, siis oli jällegi sõidupäev. Õhtul 4 paiku jõudsime Canberrasse, mis on teatavasti Austraalia pealinn. Võtsime informatsioonipunktist kaardi, mille peale kõik enda homsed päevaplaanid kirja panna. Koheselt, kui Canberra kohta lugesin, oli mul meeletu entusiasm hakata linna vaatamisväärsusi planeerima. Tuleb välja, et plaane ja sihtkohti sai nii palju valitud, et ühest päevast jääb ilmselgelt väheks. Kuna meil ei ole kuskile kiiret, naudime vaadet ning Canberra võlusid. Täna käisime kesklinnas jalutamas. Kui teil on aega/tahtmist, googeldage Canberra ajalugu ning selle linnaplaani, mis on minu arvates väga huvitav. Arhitektuuriline lähenemine on lihtsalt geniaalne- sümmeetrilised ringid kooskõlas paralleelsete ning täiesti läbimõeldud tänavastruktuuridega. Jõudsime parlamendihoone juurde, mis on võimas, täiesti võimas. Iseenesest väga lihtsa konstruktsiooniga, kuid minu arvates geniaalne lahendus, kuidas paari massiivse kaarega kogu vaatepilt väga võimsaks teha. Nägime rahvuslikku muusemimaja ning palju muud. Meie jaoks eriti kummaline oli parlamendihoone pargis asuv „Embassy of tents“ ehk siis telkide saatkond. Vaatepilt oli kirju, nagu hippiühiskond oleks kokku saanud. Osad tegid rahupiipu ning teised grillisid õues liha. Naljakas vaatepilt. Hiljem saime aru, et sellel nädalal on mingisugune muusikafestival siia tulemas, mis võis olla põhjuseks :D.

Mina jään igatahes väga homset päeva ootama- tuleb tihe ning sündmusterohke päev J Alustades turu ning lõpetades AHHAA-laadse keskusega J

PS! Lihtsalt fun fackt- Lugesime Austraaliat tutvustavast raamatust, et kuna austraallased ei suutnud otsustada, kas Sydney või Melbourne enda võlude poolest pealinnaks kuulutada, võeti hoopis nende kahe vahel asuv linn- Canberra. Tänase päevani on Sydney ja Melbourne väga võistlushimulised-kõiges, milles nt Tartu ja Tallingi J Äkki peaks hoopis Viljandi või Paide Eesti pealinnaks kuulutama :D ???


Mõnusat nädalavahetust!


Helina

No comments:

Post a Comment